Het is mogelijk om de manier waarop we naar de economie kijken te veranderen.
De levensstandaard voor veel mensen is niet erg bevredigend. Ja, wat we hebben is nooit genoeg en we willen altijd meer. En soms willen we meer dan we er voor over hebben. Een leuke vakantie of een nieuwe auto zijn duidelijke doelen voor de meeste mensen in de komende jaren. Maar hoezeer we ook proberen onszelf meer te geven, er zijn totaal onbegrijpelijke invloeden die deze plannen tenietdoen.
De economie is een onverklaarbare geldstroom en wetenschap We begrijpen het niet alleen, maar belangrijker nog, we proberen het te winnen.
Eén definitie is: [De grootte van een economie wordt gemeten door een indicator die bruto binnenlands product wordt genoemd. Het bruto binnenlands product is de som van de consumptie van huishoudens, de begrotingsuitgaven van de overheid en andere overheidsuitgaven, investeringen en het verschil tussen export en import. De ontwikkeling van de economie wordt beïnvloed door de overheid via de staatsbegroting en door de centrale bank via de vaststelling van een referentierentevoet. Deze instrumenten passen het groeipercentage van de economie aan, evenals de inflatie- en werkloosheidscijfers. Bron. Ik denk zeker niet dat we zorgeloos zijn over de economie. Maar voor gewone hardwerkende burgers zijn deze vergelijkbare definities onvergeeflijk nutteloos. We weten heel goed waarom en hoe we geld moeten verdienen. We begrijpen ook heel goed dat we belasting moeten betalen over het geld dat we verdienen. En het allerbelangrijkste, we begrijpen maar al te goed wat er uiteindelijk overblijft om in onze behoeften te voorzien en welk geld we daadwerkelijk kunnen betalen. Maar juist dat laatste wordt soms verkeerd begrepen. Hoe komt het dat, hoe hard we ook ons best doen, er altijd niet genoeg overblijft voor ons? Als de overheid geen geld meer heeft, verhoogt ze de belastingen, verhoogt ze de rentetarieven en stijgt de inflatie tot exorbitante hoogten. Als de kosten van leveranciers omhoog gaan, reageren ze onmiddellijk door de prijs van hun diensten te verhogen.” De wet van “…” staat hier. wordt hier geïllustreerd. Maar de laatste schakel in deze keten. Voor wie verhoogt deze laatste schakel de kosten?
Niet alle vragen kunnen beantwoord worden. De economie is en blijft een bron van klaagzang en misbruik voor gewone mensen. Een manier is bijvoorbeeld om goed te investeren en te sparen.En zelfs een klein bedrag is zeker beter dan niets.Ik hoor altijd het bezwaar tegen dit advies dat je dat niet kunt doen en, nog belangrijker, dat er niets is om te sparen. En er is echt geen geld. De huidige inflatie met dubbele cijfers is immers een directe uitdaging voor investeringsmogelijkheden. We moeten voorgoed stoppen met het zoeken naar schuldigen en het zelf doen. Niemand van ons wil zo maar alles opgeven.
.